Aktiviti 2020

Recently Intel Foundation has pledged to support coronavirus relief efforts in communities where the company has a significant presence. On May 10th and 11th, 428 impacted and deserving families from a small town of Sungai Petani, 32km north of Intel Kulim Malaysia received Covid-19 relief packages containing perishable foods with personal supply of masks and hand sanitizers. The packages were delivered through a partnership with 2 schools in the district.

Untuk makluman, sekolah telah melancarkan dana untuk mendirikan surau dan telah melantik En Zubir Bin Othman (012-4809207) dan En Aznee Bin Othman (012-4323305) sebagai penyelaras untuk menggerakkan usaha pembinaan surau SMKBPJ. Penglibatan waris dalam aktiviti pengumpulan dana amat diperlukan. Laman FB "Projek Surau SMK Bandar Puteri Jaya" juga telah diwujudkan  untuk menyalurkan maklumat terkini.

SMKBPJ ini telah terpilih sebagai sekolah transformasi kohort 3 dengan kebitaraan sekolah adalah Pembelajaran Abad ke-21. Saksikan amalan-amalan terbaik yang dilaksanakan.

PIBG dengan usahasama  komuniti sukarelawan SMKBPJ telah berjaya menganjurkan Program Jom Asyura pada 27 September 2020. Program yang mendapat tajaan Syarikat Adabi Consumer Industries Sdn Bhd bertujuan meningkatkan silaturahim dan meningkatkan kerjasama ibu bapa, guru-guru dan juga komuniti sukarelawan SMKBPJ.